Cabernet Sauvignon Merlot
Darling Cellars

Cabernet Sauvignon Merlot

Deze heerlijke wijn uit Zuid-Afrika heeft zijn oorsprong in 1996. De druiven die gebruikt worden, komen uit de eigen wijngaarden Darling, iets ten noordwesten van Kaapstad. Hij is helder rood van kleur en heeft frisse aroma's van rode bessen, pruimen en moerbei. Hij is soepel, rond met hint van kruiderijen en zachte toegankelijke afdronk.

Tinta Roriz, Syrah
Quinta da Espiga

Tinta Roriz, Syrah

Deze Portugese wijn is afkomstig van de familie Casa Santos Lima, gevestigd in Alenquer. Zo'n veertig kilometer ten noorden van Lissabon. De plek waar al eeuwenlang wijn wordt geproduceerd. Deze Quinta da Espiga heeft een dieprode kleur. Ook heeft hij een aangename houttoon doordat hij gedeeltelijk op eikenhout heeft gerijpt. Daarnaast smaakt het naar kersenfruit met soepele taninnes.

Sangiovese
Poggio al Cinghiale

Sangiovese

De Italiaanse regio Emilia-Romagna, waar deze wijn wordt gemaakt, is het leefgebied van het everzwijn. Daar dankt deze wijn ook zijn naam aan: 'heuvel van het everzwijn'. Het bijzondere aan deze wijn is dat het een samenwerking is van allemaal kleine wijngaarden in de regio. De smaak is sappig, zacht en fruitig. Je proeft de kersen, viooltjes, rode bessen, kruiden en chocolade. Een typerende wijn voor deze regio!

Pinot Noir
Domaine Astruc

Pinot Noir

Jean Astruc, koetsier in het Franse Limoux heeft één droom: een eigen wijndomein. De droom wordt werkelijkheid in 1862, hij verwerft 12 hectare aan wijngrond. Sindsdien is het steeds overgegaan op de volgende generaties en is het nu een groot wijndomein van ruim 50 hectaren met nog eens 450 hectaren aan wijngaarden onder contract. De kleur is helder, mooi en lichtrood. De smaak is elegant met een verscheidenheid aan rode vruchten en zachte kruiden.